Oog voor Omgeving

De brandende Melkweg

We waren vandaag in Hoogezand, want mijn moeder is vandaag 83 jaar geworden. Ze woont aan de Melkweg en het verliep wat gek.

Het begon gewoon rustig en normaal. We gingen per auto er naar toe. Een vriend bracht ons naar het huis van mijn moeder. Eenmaal aangekomen, waren mijn zus en Marian al aanwezig. Hondje Robbie begroette ons met veel gezang en zo hadden we weer genoeg te bepraten. Toen mijn zus en Marian waren vertrokken, ging een half uurtje later of zo het brandalarm af. Mijn moeder woont in een seniorenflat en het brandalarm ging in het gehele gebouw af. Dus niet in haar eigen appartement, maar in de lange hal en de centrale ruimte van de flat. Ik liep meteen naar de centrale ruimte en daar hoorde ik dat het loos alarm was, maar dit gejengel bleef wel een uur rond gillen.

 

Ik belde de meldkamer maar eens op en die kon me vertellen dat ik de eerste was die hierover belde. Wel gek, want het alarm was dus al een uur aan het brullen. Het gekke was, dat het net leek of ik die persoon wakker belde. Een hoop gerommel bij het opnemen van de telefoon en toen kreeg ik een dame aan de lijn. Die noteerde van alles en eenmaal opgehangen hield het alarm vijf minuten later op met gillen.

 

Ik dacht dat dit door mijn telefoontje kwam, maar een half uurtje later werd ik gebeld door een beveiligingsbedrijf dat ze waren gebeld door de meldkamer van dit wooncomplex en dat ze dat raar vonden, daar ze geen contract meer hebben om dit soort meldingen aan te nemen. Ik vertelde dat ik dat dan ook raar vind dat dit beveiligingsbedrijf door de meldkamer van deze seniorenflat werd gebeld.

 

De man van dit beveiligingsbedrijf vertelde me dat ze wel even met Woonzorg, waarvan dit seniorenflat eigenaar van is, in gesprek gaan, want dit is natuurlijk geen veilige situatie. Mocht er echt brand uitbreken, wie moet je dan bellen? Nou ja, zo maak je wat mee op een zondag.

 

Wat ook wel leuk was, dat die man van het beveiligingsbedrijf me nog kende. Bij de NOM, waar ik ruim 17 jaar heb gewerkt, was dit zelfde beveiligingsbedrijf de beheerder van het beveiligingssysteem binnen de NOM. Dat die man me nog herkende vond ik natuurlijk super leuk.

 

Onze Valystaxi was rond 20u30 wel weer bij mijn moeder haar huis om ons weer naar Tolbert te brengen en rond 21u30 waren we wel thuis.

 

Een gekke dag, met een gezellige middag, en een spannende tussenfase en daarna weer gezellig verder genoten van het alles. Ik vond het maar gek hoe de meldkamer van Woonzorg er mee om ging. Laten we maar hopen dat het goed komt als er echt iets mis is. Hopelijk was die dame van de meldkamer niet geschrokken van mijn telefoontje, daar ik het idee had dat ik haar wakker had gebeld. ;)

 

Ik denk dat het brandalarm afging, daar de liefde tussen Anne en mij echt brandende liefde is.

 

We waren vandaag dus op de Melkweg. Laat ik nu een geinig muziekje te hebben gevonden.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Mike Masse en Jeff Hall - Under the Milkyway.

Laatst vernieuwd: 06 Sep 2020 om 23:40

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!