Oog voor Omgeving

Begin je zondagmiddag met een gezellig uurtje muziek!

De laatste tijd is het wat onrustig in veel landen. Hoe dit komt? Geen idee. In ieder geval kun je morgenmiddag na het journaal van 12:00 uur weer heel wat leren om de rust terug te krijgen. Mijn Oor voor Omgeving is dan weer te beluisteren bij Radio Duivenstraat.

 

We beginnen met wijze woorden van Randy Newman. Je hoeft maar een paar woordjes te zeggen om je eigen land te verdedigen om te voorkomen dat het uit de hand gaat lopen. Het is verstandig om je eigen dingen toch eens samen te gaan doen. Dat is nog gezellig ook. De tijd zal het ons leren.

 

Het is soms heerlijk om je te verstoppen in een heel groot bos. Lekker anoniem en geen gedoe om je heen. Dan merk je dat de waarheid toch gewoon prachtig is. Hoe lang je dan in het grote bos blijft, is aan jou. Maar het advies is, neem er wel de tijd voor.

 

Dan is het tijd om te kijken of er ook een verzoekje is binnen gekomen. Ja dus. Dit keer is een plaat van Kraftwerk aangevraagd. Ook wel eens weer de moeite waard om van hun iets te gaan draaien. Mooi dat ik die plaat heb gevonden, dan kan ik het met mijn handen mooi op de draaitafel gaan leggen.

 

Ik sluit af met een prachtige plaat van Racoon. Ik heb de band 1 keer live mogen bezoeken, op 29 november 2018, en toen zongen ze gelukkig nog in het Engels. ;)

 

Het is dus weer een afwisselend lijstje geworden. Van serieuze naar wat ontspannender onderwerpen. Bekijk daarom nu alvast maar wat ik morgenmiddag ga draaien.

 

1: Randy Newman - A few words to defense of our country.

2: Swamp Dogg - Do our things together.

3: Mike Oldfield - Only time will tell.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Simple Minds - Jungleland.

5: X Propaganda - Beauty is truth.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: U2 - 40, Live in Paris, 4 juli 1987.

7: White Lies - Time to give.

8: Kraftwerk - Techno Pop.

9: Zucchero - Con le mani.

10: Racoon - Liverpool Rain.

 

Je zondagmiddag gaat dus lekker van start, althans als jij je oor vanaf 12:00 uur bij de radio legt in welke omgeving dan ook. In ieder geval ga je echt genieten van platen die je niet zoveel hoort op de radio. Zeker de versies die ik draai zijn best wel boeiend te noemen.

 

Je kunt het live beluisteren via Tune-in, maar luister je liever live via een andere player, kijk dan even op de website van Radio Duivenstraat.

 

Tot morgenmiddag 12:00 uur!

Laatst vernieuwd: 23 Jul 2022 om 16:39

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!