Oog voor Omgeving

Als je niet goed oplet, verstuur je de liefde via de lucht

wat is de techniek van Apple toch ongelofelijk mooi. Vanmorgen zat ik achter de MacBook Pro en ik wilde graag wat bestanden op een Macbook Air plaatsen. De Macbook Air heeft alleen USB-C poorten, en mijn externe harde schijf heeft alleen een USB-A aansluiting nodig. Dus dat was geen optie voor vandaag.

 

Ik had wel een idee, of het ging werken, geen idee, maar ik probeerde een map te delen via Airdrop. Ik koos de gewenste map, klikte er rechts op met de muis en koos voor delen en daarna voor Airdrop. Ik zag in het lijstje de Macbook Air staan en toen ik ik die eenmaal koos, werd de map in zijn geheel, zo’n 96GB verzonden naar de Macbook Air. Het duurde wel even voordat alles over was, maar het is gelukt. Wat een prachtige techniek is dat toch.

 

Ik als oud-systeembeheerder zie me nog klooien met kabeltjes, USB-stickjes, floppy’s, CD’s en dergelijke, maar de huidige techniek in 2020 is zo ongelofelijk gemakkelijk geworden dat ik dit wel leuk zou hebben gevonden in mijn systeembeheerleven.

 

Dat dit zo nu kan is natuurlijk prachtig. Geen gedoe meer met die externe schijven, nee, gewoon via Airdrop. Heerlijk. Alleen moet je er wel op letten dat je niet je eigen liefdesbriefjes naar een andere computer verstuurd. Zo gemakkelijk gaat dat wel.

 

Als je dus niet goed oplet, verstuur je zomaar de liefde via diezelfde Airdrop.

 

Goedenacht en morgen staan we op in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: John Paul Young - Love is in the Air.

Laatst vernieuwd: 28 Nov 2020 om 00:06

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!