Oog voor Omgeving

118 platen in 1 uur

Het was vandaag een echte muziekdag. Ik was bezig om een nieuwe tracklist te bedenken voor 1 van mijn toekomstige radioprogramma’s. Dit keer was het wat lastig, want ik wilde er dit keer platen in hebben die vrij uniek te noemen zijn. Ja, het moet altijd wel passen in dat ene uurtje. Maar het is gelukt in ieder geval. Het zijn er weer 10 in hele mooie en unieke jasjes.

 

Over muziek gesproken. Ik had afgelopen zaterdagavond met Fons, een hele goeie en trouwe vriend uit Elmshorn, Duitsland, een Facetime gesprek van 3 uur en 30 minuten. Ja, lekker lang. Dit was ook wel even weer nodig.

 

We hebben het veel over muziek gehad. Fons ken ik al 37 jaar en we zijn ook samen opgegroeid in dezelfde muzieksfeer. Fons is ook 1 van mijn vaste luisteraars van mijn Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

 

Madis blijkt weer een splinternieuwe EP te hebben uitgebracht en daar ga ik me nog even op storten. We zijn ook allebei fan van Ben Liebrand. Zo kwamen we onder andere bij de minimix van onder andere Grace Jones, Slave to the Rhythm. Ook nog even over Kebu gesproken en zo vlogen die 3 uurtjes zo om. Volgens mij hadden we de gehele nacht wel kunnen door kletsen.

 

Het is maar goed dat ik Anne belde voordat ik Fons belde. Anne was immers toen ook niet thuis, en we bellen elkaar uiteraard elke dag even. Anne stelde zelf voor om voordat ik Fons ging spreken haar te bellen. Wel zo slim zei ze, dan kun je zo lang met hem babbelen zo lang je wilt. Dat was natuurlijk een goed idee.

 

Fons en ik begonnen om 21:00 uur en we stopten rond 00:30 uur. Wat een leuke avond was dit. Uiteraard ook verteld hoe het met ons ging, dus niet alleen over de muziek, maar we konden het niet laten om veel te praten over onze eigen hobby, muziek verzamelen.

 

Ik weet zeker dat ik Fons nu een plezier ga doen. Wij zijn dus redelijk verslingerd aan de mixen van Ben Liebrand. Ik had het net over Grace Jones. Nou, laat de Grandmix van 1985 er mee beginnen. Ik vind dit ook 1 van de mooiste Grandmixen. Maar liefst 118 platen in 1 uur. Dat te bedenken dat het toen nog met bandrecorders en heel veel plakband dit eindresultaat was bereikt. Echt geweldig. Best wel lachen dat ik vanmiddag lang bezig ben geweest met 10 platen in 1 uurtje. Hahaha.

 

Luister en geniet in 1 uur van de mooiste 118 platen van 1985.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Ben Liebrand - Grandmix 1985.

Laatst vernieuwd: 26 Jul 2022 om 21:04

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!